Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mesterházy: a költségvetés visszavonása káoszt okozna

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
\"Õrület\", káoszt okozna - így reagált Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakciójának vezetője a Fidesz elnökének kijelentésére, hogy kormányra kerülése esetén visszavonná a 2010-es költségvetést - adta hírül vasárnap a heol.hu Heves megyei internetes oldal.

"Ez őrület - így reagált Mesterházy Attila, mikor feltettük neki a kérdést: mi a véleménye Orbán Viktor azon nyilatkozatáról, miszerint a Fidesz kormányra kerülése esetén azonnal visszavonná a 2010-es költségvetést" - olvasható a honlapon.

A híradás szerint minderről a Heves megyei Bodonyban, a párt megyei szervezete által vasárnap tartott úgynevezett politikai pikniken beszélt a politikus.

Az MSZP frakcióvezetője szerint a költségvetés visszavonása teljes káoszt okozna az országban, hiszen az év elején az önkormányzatok a meglévő költségvetés alapján készítik el a sajátjukat. Éppen azért létezik a pótköltségvetés lehetősége, hogy szükség esetén az adott évi költségvetést módosíthassák - tette hozzá.

Mesterházy Attila azt mondta: a frakció egyik fő feladata lesz a parlamentben a költségvetés elfogadása, amely egy takarékos, a realitásokkal számoló, a középtávú érdekeket figyelembe vevő költségvetés lesz. Két dologban más, mint az eddigiek: az egyik az, hogy bár választások előtt állunk, ez nem választási költségvetés lesz, a másik pedig az, hogy ilyen korán még soha nem fogadták el a büdzsét - tudósít a politikus nyilatkozatáról a heol.hu.