eur:
393.94
usd:
369.5
bux:
65755.55
2024. április 23. kedd Béla

Autómentes nap: töredékére csökkent a légszennyezettség

Autók nélkül a hétvégén töredékére csökkent a fővárosban, a lezárt Andrássy úton a levegő szennyezettsége egy átlagos hétköznapéhoz képest - közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.

A zöldtárca felhívta a figyelmet, hogy az autómentes naphoz kötődően a közlekedési minisztériummal közösen szeptember 21. és 25. között közúti közlekedési környezetvédelmi akciót tartanak. Ennek során a közlekedési hatóság fokozottan, célirányosan ellenőrzi majd a gépkocsik környezetvédelmi állapotát.

Az akció célja, hogy felhívják a figyelmet a rendszeres környezetvédelmi felülvizsgálatra, a gépkocsik műszaki karbantartásának fontosságára, és egyúttal felmérik a gépkocsik átlagos környezetszennyezési állapotát - olvasható a dokumentumban.

A közleményben a tárca kitért arra is, hogy az autómentes nap vasárnapi rendezvényén Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter mobil levegőminőség-mérő laborautóval mutatott be légszennyezettség-mérést az Andrássy úton, ahová a zöldtárca szemléletformáló roadshow-ja utolsó állomására érkezett.

A szemléletformáló Egy mozdulat program célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét: az áram-, hulladék és víztakarékos életmóddal nemcsak a környezetet védik, hanem kiadásaik is jelentősen csökkenthetők - emlékeztet a közlemény.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×