eur:
393.82
usd:
365.06
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

MTV-székház ostroma - Hat vádlottat felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek

Hat vádlottat első fokon felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság a Magyar Televízió székházának három évvel ezelőtti ostroma ügyében közérdekű üzem működésének megzavarása és más bűncselekmények miatt csütörtökön.

A szabadságvesztések időtartama egy, illetve két év, a felfüggesztéseké 3 és 5 év közötti, és több vádlottat előzetes mentesítésben is részesített a bíróság, azaz mentesítette a büntetett előélethez, elítéléshez fűződő joghátrányok alól.

Az ügyész tudomásul vette az elsőfokú döntést, és hárman a vádlottak közül is, az ő vonatkozásukban jogerős az ítélet, lezárult a per. Ketten három nap gondolkodási időt kértek a fellebbezés kérdésében, a hatodik vádlott azonban már az ítélethirdetés után nyomban jogorvoslatért folyamodott, így esetében a Fővárosi Bíróságnak másodfokon kell elbírálnia az ügyet.

Az összesen 40 vádlottal induló büntetőperben tavaly decemberben már öten kaptak felfüggesztett szabadságvesztést, ami akkor már jogerőre is emelkedett, de csaknem 30 vádlott ügyében tovább folytatódik az elsőfokú eljárás.

A csütörtökön felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek között van olyan is, aki más ügyben korábban már állt büntetőbíróság előtt, jelen perben pedig a közérdekű üzem működésének megzavarása mellett felfegyverkezve, csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakban is kimondták a bűnösségét.

Az ítélethirdetéskor a tárgyalóteremben a hallgatóság soraiban féltucatnyi, a - nyáron jogerősen feloszlatott - Magyar Gárda egyenruháját viselő fiatalember is megjelent.

2006. szeptember 18-án este a Szabadság téren azt követően szabadultak el az indulatok, hogy tüntetők egy csoportja a köztelevízióban be akarta olvastatni azt a petíciót, amely a Kossuth téren Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök balatonőszödi beszéde miatt tiltakozók állásfoglalását tartalmazta.

A felbőszült tömeg 29 millió forintos kárt okozott az MTV-nek, az épület előtt autókat borogattak és gyújtottak fel. Az ostrom során megsérült 191 rendőr, közülük 21 súlyosan. A rendőrségi eszközökben, felszerelésekben, járművekben több mint 70 millió forintos kár keletkezett, számos elkövető ismeretlen maradt.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×