eur:
393.28
usd:
367.28
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Horvátországban több mint a felére esett az új autók eladása

Idén augusztusban 53,5 százalékkal kevesebb új autót adtak el Horvátországban, mint egy évvel korábban.

Az augusztusban forgalomba állított új autók száma 2430 volt. Ez a legalacsonyabb havi szám idén. Az elmúlt hónapokban 4 ezer körüli új autót értékesítettek havonta, augusztus előtt a legkevesebbet júniusban, 4121 gépkocsit.

Az idei első nyolc hónapban összesen 32 429 új autót adtak el Horvátországban. Ez 49 százalékos csökkenés az egy évvel korábbi 63 492-höz viszonyítva.

A január-augusztus közötti időszakban az új autók közül a legkeresettebb az Opel volt, a márkából 3657 gépkocsit értékesítettek. Az Opelnek ezzel 11,3 százalékos részesedése volt a horvát piacon. Az Opelt a Volkswagen (9,43 százalék) és a Renault (8,95 százalék) követte.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×