Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Autós üldözés, illetve lövöldözés Ballószögön

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Fegyverrel támadtak négy testvérre szombat este egy ballószögi tanyán; az ingatlan tulajdonosa és segítői autóval Kecskemétig üldözték a testvéreket, akik közül többen megsérültek - közölte az MTI-vel a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Rákosi Mihály tájékoztatása szerint a Kecskeméten élő négy férfi szombat este fél nyolc körül érkezett az egyik gyanúsított, B. László ballószögi tanyájához egy személygépkocsival kapcsolatos üzleti elszámolás miatt.

Miután a nyitott kapun gyalogosan ketten bementek, az udvaron álló autó mögül váratlanul kilépett a 23 esztendős házigazda és 35 esztendős segítője, akik puskát fogtak vendégeikre. Eközben az ingatlan tulajdonosának tizennyolc éves élettársa a testvérpár mögött bezárta a kaput.

A fenyegetésre a két testvér a kapun átmászva menekült, miközben egyiküket a házigazda a kezében lévő puska tusával tarkón ütötte és megrugdosta. Ezt követően a négy kecskeméti férfi gépkocsijukba ülve próbált egérutat nyerni, de támadóik a jármű mellől és mögül több lövést adtak le a bent ülők felé.

A sörétes fegyverből leadott lövések két embernek okoztak könnyű sérüléseket. A támadók autóval a megyeszékhely határáig üldözték a testvéreket, majd ismeretlen helyre távoztak.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság az eset kivizsgálását követően nyomozást rendelt el több emberen elkövetett emberölés bűntett kísérletének gyanúja miatt B. László, Cs. Zoltán és K. Bernadett kecskeméti lakosok ellen. A felkutatásukra tett intézkedések ez idáig nem vezettek eredményre - tette hozzá Rákosi Mihály.