Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Októbertől fix finanszírozás a kórházaknak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az év hátralévő részében bevezetik a fix finanszírozást a kórházaknál - közölte Székely Tamás egészségügyi miniszter szerda este az MTI-vel, miután véget ért az a konzultáció, amelyet kórházigazgatók, szakmai szervezetek vezetői kértek Bajnai Gordon miniszterelnöktől.

A részleteket jövő hétre dolgozzák ki, és küldik meg a szakmai grémiumoknak - mondta az egészségügyi tárca vezetője, hozzátéve, hogy várják a szakmai szervezetek javaslatait is.

Bajnai Gordon a találkozón ígéretet tett arra, hogy amennyiben év végén az Egészségbiztosítási Alapban (E-alap) marad forrás, azt az ágazatban használják fel - mondta a tárcavezető.

Hangsúlyozta, hogy a kormány nyitott minden olyan kezdeményezésre, amely az egészségügyi ellátórendszer javítását szolgálja és a minőségi tevékenységre irányul.

A minisztérium elkezdi a munkát, és jövő héten újra összeül a szakmai szervezetek képviselőivel - mondta a miniszter.

A találkozón többek között részt vett a Magyar Kórházszövetség, a Medicina 2000, az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete, a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért, a klinikai és a súlyponti kórházak szövetségének képviselője.

Bajnai Gordon miniszterelnök szerdán jelentette be, hogy a kormány elfogadta a 2010-es költségvetés tervezetét. A jövő évi büdzsében az egészségügyre több pénz jut mint az idén:összesen 730 milliárd forint, ami 15 milliárd forintos többletet jelent. Hozzátette: e többleten felül az intézmények kiadásai 18 milliárddal kisebbek lesznek, mert jövőre csökkennek a járulékterhek.