eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Valószínűleg nem lesz a hét végén szlovák-magyar államfői találkozó

Valószínűleg nem lesz a hét végén szlovák-magyar államfői találkozó, mert azt a magyar fél állítólag lemondta - jelentette kedden a SITA hírügynökség a szlovák elnöki hivatalra hivatkozva.

A korábbi bejelentések szerint Ivan Gasparovicnak és Sólyom Lászlónak a visegrádi négyek államfőinek hétvégi lengyelországi csúcstalálkozóján kellett volna magyar kezdeményezésre külön megbeszélést tartania.

Marek Trubac, a szlovák államfő szóvivője szerint Pozsony támogatta a magyar kezdeményezést és a budapesti szlovák nagykövet útján jelezte Sólyomnak, hogy Gasparovic szívesen találkozna vele. A magyar elnök válasza negatív volt - írja a SITA.

A magyar oldal álláspontja, hogy amíg nem érkezik válasz korábbi diplomáciai jegyzékére, melyben az augusztus 21-ei incidensre kért a szlovák féltől magyarázatot, addig nem időszerű Sólyom László magyar és Ivan Gasparovic szlovák köztársasági elnök találkozójáról tárgyalni - közölte Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) főosztályvezetője

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×