eur:
394.52
usd:
369.69
bux:
65160.61
2024. április 19. péntek Emma

Orbán: a Fideszben munkát osztogatnak, és nem pozíciókat

A Fidesz olyan politikai közösség, ahol munkát osztogatnak, és nem pozíciókat - mondta Orbán Viktor a Somogy megyei Kötcsén zárt körben megrendezett Polgári Pikniken.

A párt honlapjának közlése szerint egy leendő Fidesz-kormány személyi összetételével kapcsolatos találgatásokra utalva Orbán Viktor azt mondta: "Lassacskán mindenki kormányt alakít, én a kivételek közé tartozom". Hozzátette: minden szerkezeti, személyi javaslatot lajstromba vesz, de az erről szóló döntéseknek még nincs itt az idejük.

Az ellenzéki párt elnöke a találkozó záró előadásaként elmondott beszédében hangsúlyozta: Magyarországon ma jobboldali konjunktúra van, de ha az országgyűlési választás után mindössze "ellenkormányzást" hoznak létre, akkor visszajön az a duális erőtér, ahol az egymásnak feszülés a legfontosabb. Ezért - mint folytatta - az állandó politikai harcok elkerülése érdekében a nemzeti ügyek kormányzását kell megvalósítaniuk.

Orbán Viktor - aki egyben a piknik fővédnöke is volt - úgy vélekedett, hogy a baloldal hatalompolitikai rendszere összeomlott, mert finanszírozhatatlanná vált, így a neoliberális értékekre alapozott korszak is véget ért. Hangsúlyozta: a neoliberális értékekre alapozott politika sikertelenné tette az országot, de a magyar társadalom a jobboldali értékeket is az alapján fogja megítélni, hogy az azokon alapuló kormányzás sikeressé tudja-e tenni az országot.

A Balatontól nem messze lévő Kötcsén 2004 óta hatodik alkalommal rendezték meg a jobboldali értelmiségi holdudvar részvételével a Polgári Pikniket. A már hagyományossá vált találkozón csaknem ötszázan vettek részt, az idei központi téma a kultúra és a válság viszonya volt.

Balog Zoltán (Fidesz), a rendezvényt szervező Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumának elnöke az MTI-t szombaton telefonon arról tájékoztatta, hogy a tanácskozáson - egyebek mellett - bejelentették: kifizetik a pénzbüntetését, illetve jogi segítséget adnak azoknak a magyar nyelv használatáért megbüntetett szlovákiai magyaroknak, akik jelentkeznek a Fidesz Új Demokrácia Központjának ingyenes hívható telefonszámai egyikén. A három zöldszámot (+36-1-555-2008, +36-1-555-2009, +36-1-555-2010) a pikniken ismertették.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Jön a Portfolio következő lakossági befektetési eseménye, a Portfolio Investment Day 2024. Május 16-án várjuk azokat, akik a legtöbbet szeretnék kihozni megtakarításaikból! Előadóink cégvezetők, pénzügyi vezetők, portfóliómenedzserek, elemzők és profi befektetők, akiktől releváns befektetési ötleteket szerezhetnek a jelenlévők. A konferencián kiemelten foglalkozunk a hazai állampapírokkal, a nyersanyagpiacokkal, a kriptoeszközökkel, valamint hazai és nemzetközi részvényekkel.   A rendezvényen velünk lesz többek között Kurali Zoltán, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója, Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója, és a Cápák közöttből jól ismert Balogh Petya és Orbók Ilona is. Az eseményre itt lehet regisztrálni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×