eur:
393.46
usd:
367.94
bux:
66254.24
2024. április 24. szerda György

Ikvai-Szabó Imrére bízná a BKV felügyeletét az MSZP fővárosi szervezete

A szabad demokrata Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettesre bízná a BKV felügyeletét az MSZP fővárosi szervezete. A közlekedési társasággal összefüggő feladatokat eddig a szocialista Hagyó Miklós látta el, majd tegnap egyoldalú döntéssel a szintén MSZP-s Horváth Csabát bízta meg ezzel Demszky Gábor főpolgármester. Burány Sándor, a szocialisták fővárosi elnöke most azt mondta: elegük van abból, hogy a szabad demokraták beleszólást kérnek a döntésekbe, de a politikai felelősséget már nem vállalják.

Hangsúlyozta: a BKV helyzetét csak úgy lehet rendezni, ha megszüntetik a cég kettős irányítását. Burány Sándor hozzátette: holnap délelőtt folytatódik a koalíciós egyeztetés.

Korábban ideiglenesen lemondott a főpolgármestertől kapott minden hatásköréről Hagyó Miklós és Horváth Csaba; később Demszky Gábor közölte: továbbra is a helyettesének tekinti a két szocialista politikust, mert lépésük jogilag nem megalapozott.

Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője azt mondta: Hagyó Miklós és Horváth Csaba döntése a közvéleménynek szóló kommunikációs színjáték. Hozzátette: ha a két politikus nem látja el feladatait, akkor nem is jár nekik fizetés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×