Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Elképesztő káosz\" a Szentendrei úton

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Óbuda polgármestere szerint óriási dugót okozott kedden reggel a Szentendrei úton az Árpád hídi felhajtó környéki forgalmi rend változás. Bús Balázs az InfoRádiónak elmondta, ha a helyzet néhány nap múlva nem javul, vissza kell állítani az eredeti rendet, azaz meg kell szüntetni a Vörösvári út-Lajos utca felől a hídra való két sávos felhajtást és a Szentendrei út felőli egy sávra való szűkítést.

A Margit híd lezárása miatt a Fővárosi Önkormányzat megváltoztatta a forgalmi rendet az Árpád hídi felhajtó környékén: hogy a belső kerületekből érkezőknek könnyebb legyen a Lajos utcából felhajtani a hídra, ezért a Vörösvári út-Lajos utca felől két sávosra bővítette a felhajtást, a Szentendrei út felől viszont egy sávosra szűkítette - mondta az InfoRádiónak Óbuda polgármestere. Bús Balázs kiemelte: magyarázatot és hatástanulmányt kértek a fővárostól, de ezt nem kapták meg.

A polgármester hangsúlyozta: kedd reggel azt tapasztalta, hogy a Lajos utca felől nem jelent meg akkora forgalom, mint amire számítottak, míg a Szentendrei úton elképesztő káoszt okozott a forgalmi rend változása. Ezen a vonalon két busz is közlekedik, amelyek ritkán járnak, így a forgalmi áteresztőképesség csökkentése miatt lassan tudnak haladni - tette hozzá.

Bús Balázs szerint kapkodva és összehangolatlanul végzik a felújításokat a fővárosban. Célszerűbb lett volna, ha a Margit lezárását összehangolják a rakpart felújításával - vélekedett.

Ha helyzet néhány nap múlva sem javul, vissza kell állítani az eredeti rendet az Árpád hídi felhajtó környékén - emelte ki a polgármester.

Hanganyag: Szépvölgyi István