Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Paul McCartney az utolsó turnéjára készül

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Londoni sajtóértesülések szerint visszavonul a koncertezéstől Sir Paul McCartney.

A The Sun, a legnagyobb brit bulvárlap úgy tudja: "Macca" jövőre látványos világturnéval búcsúzik rajongóitól, olyan helyszíneket is felkeresve, ahol eddig még nem zenélt. Áprilisra már több brazíliai koncertet előirányzott, de folynak az egyeztetések arról, hogy fellép a pekingi Teinanmen téren és a berlini fal egykori híres-hírhedt átkelőjénél, a Checkpoint Charlie-nál is.

A lap forrásai szerint a Beatles egykori basszusgitárosának minden bizonnyal ez lesz az utolsó nagy nemzetközi turnéja. A The Sun egyik bennfentese elmondta: a 67 éves Sir Paul tudja, hogy kora haladtával szervezete egyre kevésbé bírja a hosszú túrák gyötrelmeit.

Egy-egy jótékonysági bulin megjelenhet, például akkor, ha Barack Obama amerikai elnök vagy hozzá hasonló jelentőségű személyiségek erre felkérik, de egyébként a jövő évi turné után hátradől és élvezi a visszavonultságot - tette hozzá az idézett forrás.

A The Sun értesülése szerint a 2010-ben kezdődő turné valószínűleg egy évnél jóval tovább tart, vagyis mire véget ér, McCartney csaknem 70 éves lesz.

Anyagi gondjai akkor sem lesznek, ha a jövő évi koncertsorozat után valóban nem lép fel többet. A The Sunday Times című vezető brit lap, amely minden évben közzéteszi a brit pénzarisztokrácia felső ezrének listáját, az idei összesítésben úgy becsülte, hogy jóllehet a gazdasági válság Sir Paul vagyonának 12 százalékát elvitte, a zenész bankszámláján így is maradt 440 millió font (135 milliárd forint).