Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fél év alatt tíz bűncselekményt követett el egy szegedi fiatal

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elfogtak a rendőrök egy 18 esztendős szegedi fiatalt, aki fél év alatt legalább tíz bűncselekményt követett el, köztük betöréseket és autólopásokat - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője

A fiatalember két hónap alatt négyszer tört be ugyanabba az élelmiszerboltba, három alkalommal cigarettát, kávét és vegyi árut tulajdonított el. Az üzletnek a lopással és a rongálással közel egymillió forintos kárt okozott. A negyedik alkalommal megzavarták, így akkor nem vitt el semmit - mondta Szenti Szabolcs.

A gyanúsított egy másik áruházban is próbálkozott, ott a raktárhelyiséget törte fel, de valószínűleg nem tetszett neki, amit talált, mivel onnan nem vitt el semmit. Egy magánház feltörése után viszont aranyozott órát, Zsolnay-vázát és különféle szeszes italokat zsákmányolt - tette hozzá a hadnagy.

A fiú fél év alatt három autót is ellopott Szegedről - közölte a szóvivő.

A csütörtökön elfogott fiatal kihallgatása során az is kiderült, hogy egy január elején történt rablás elkövetésével is megalapozottan gyanúsítható. Ott egy gyermekkorú fiút bántalmazott és elvette a mobiltelefonját.

A fiatalember a kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett, de a nyomozók úgy vélik, hogy bűnlajstroma még közel sem teljes. A büntetőeljárás a gyanúsított őrizetbe vétele mellett folyik, a rendőrség kezdeményezte a fiú előzetes letartóztatását.