Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A rendőrség tanácsai a nyaralóknak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ha időzítőt szerelünk a lámpára, a szomszédokat megkérjük arra, hogy rendszeresen ürítsék ki a postaládánkat, megelőzhetjük azt, hogy távollétünkben kirabolják a lakásunkat. A rendőrség a nyaralóknak adott tanácsokat.

Évről évre emelkedik azon lakásbetörések száma, amelyet olyan emberek sérelmére követnek el, akik elutaztak nyaralni, így üresen hagyták az ingatlanjukat - mondta az InfoRádióban a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője.

Oláh László hozzátette: ezek az esetek apró trükkökkel megelőzhetők.

Például azzal, ha postaládánkból nem potyognak ki a távollét alatt felgyülemlett levelek, mert a tulajdonos megkért valakit arra, hogy ürítse ki azt.

Érdemes a lámpákhoz időzítő berendezést illeszteni, és minden este egy időtartamra felkapcsolni a villanyt, így úgy tűnhet, hogy lakják a lakást.

Jó, ha a szomszédoknak megadjuk, hova utaztunk, így ha történik valami, például megszólal a lakás riasztója, érdesíteni tudnak minket.

A strandolóknak az osztályvezető azt ajánlja: ne vigyenek magukkal értékeket, vagy ha igen, a csomagokat sose hagyják magukra. Az sem megoldás, ha a drága holmikat gyakran feltűnően helyezi el a család az autó csomagtartójában, ugyanis gyakran a szemfüles tolvaj éppen ezért töri fel a járművet.

Hanganyag: Farkas Dávid