eur:
393.82
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

A legtöbben nem standolnak havonta a Velencei-tónál és a Balatonnál

Az esetek jelentős részében - mintegy 50 százalékában - nem folytatnak havi standolást a Velencei-tó és a Balaton környékén működő vendéglátóipari egységek munkatársai, s a legtöbb helyen egyáltalán nincs is meg a készletforgalmi szabályzat - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Régiós Parancsnoksága az MTI-vel csütörtökön.

Folyamatosan zajlanak az ellenőrzések a Velencei-tó és a Balaton környékén, utóbbi helyszínen három régiós parancsnokság működik együtt - mondta el a közép-dunántúli régiós parancsnok bűnügyi helyettese.

Rozs Viktor pénzügyőr őrnagy az eddigi ellenőrzésekről szólva rámutatott: leginkább a jövedéki területre koncentrálnak, igyekeznek felderíteni az az áruk eredetével, a termékekkel való visszaéléseket, továbbá a számla- és nyugtaadási kötelezettség elmulasztását is.

Elmondta, hogy a havi standolás elmulasztása miatt első esetben 10 ezer forint bírságra számíthat a kereskedő, ám ha egy második ellenőrzés során is hasonlóan cselekedik, a bírság mértéke magasabb lesz az alapesetnél.

Az előző év azonos időszakához képest a régiós parancsnokság területén az elkövetési érték 16, a lefoglalt áruk értéke pedig 20 százalékkal növekedett. A félév során a pénzügyőrök például Fejérben megállítottak egy olyan kamiont, amely 57 millió forint összértékben, összesen 13 ezer üveg zárjegy nélküli whisky-t tartalmazott.

Rozs Viktor elmondta: a nyár folyamán a Velencei-tó mellett a rendőrséggel közösen elindították az "1 rendőr - 1 vámos" akciót, amelynek lényege, hogy egy vámos és egy rendőr, párt alkotva területi ellenőrzést folytat a tónál, ezzel is növelve a látható jelenlétet a Velencei-tó mellett.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×