eur:
392.88
usd:
367.85
bux:
66048.18
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Keddtől vehető igénybe az áthidaló kölcsön

Keddtől vehetik igénybe a nehéz helyzetbe jutott lakáshitelesek azt az áthidaló kölcsönt, amelyre kétéves garanciát vállal az állam. A kormányszóvivő emlékeztetett arra, hogy az Európai Bizottság július közepén hagyta jóvá az Országgyűlés által elfogadott törvényt, amelynek végrehajtási utasításait a múlt héten fogadta el a kormány.

Szollár Domokos közölte: az áthidaló kölcsönnél munkanélküliek esetében 80, a munkával rendelkezők, de fizetési nehézségekkel küzdők esetében 70 százalékos a garanciavállalás. A hitelt a munkanélkülieknek 10, a munkával rendelkezőknek 5 év alatt kell visszafizetniük.

Hangsúlyozta: az áthidaló kölcsön felhasználásával nem növekszik a törlesztőrészlet, csak a futamidő lesz hosszabb.

A kormányszóvivő arról is beszélt, a kölcsönért azok folyamodhatnak, akik 2008. szeptember vége után vesztették el állásukat, vagy kerültek nehéz helyzetbe, illetve 2009. június vége előtt kötötték meg a hitelszerződésüket.

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×