Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Még mindig órákat kell várakozni Röszkénél

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Öt órára nőtt a várakozási idő a belépő buszok számára a röszkei határátkelőhelyen vasárnap a déli órákra, a személyautóval érkezők kétórás veszteglésre számíthatnak, a kilépő oldalon megszűnt a várakozás - tájékoztatta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-t.

A szokásos kettő helyett hat sávon végzik a buszok beléptetését a határrendészek, a járművek többsége szerb állampolgárokat szállít, ezért a schengeni külső határon alaposan ellenőrizni kell azokat - mondta a hadnagy. Hozzátette: ha uniós rendszámú járművet látnak, azt igyekeznek soron kívül beléptetni.

A szóvivő az utazóknak azt javasolta, hogy vegyék igénybe a tompai határátkelőhelyet, amely az M5-ös autópályáról a soltvadkerti vagy a kiskunfélegyházi kijáratnál lehajtva csupán 5 kilométer kerülőt jelent. A magyar és a szerb állampolgárok 8 és 18 óra között a tiszaszigeti átkelőt is választhatják.

A torlódás a Nyugat-Európában dolgozó török és szerb vendégmunkások miatt alakult ki. A június végén hazatértek első csoportjai most indulnak vissza, míg az utolsó turnusok most veszik ki szabadságukat. A következő hetekben így a kilépő oldalon megszűnik a hétvégeken a várakozás, míg a belépő oldalon egyre nagyobb lesz a torlódás - közölte Szenti Szabolcs.

Hanganyag: Sigmond Árpád