eur:
394.35
usd:
369.26
bux:
66508.57
2024. április 25. csütörtök Márk

Több mint kétszázszor riasztották a tűzoltókat az éjszakai vihar miatt

A tűzoltókat az éjszakai vihar miatt 205 esetben riasztották a dunántúli megyékben és a fővárosban reggel hat óráig - mondta Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője péntek reggel az MTI-nek.

Kidőlt fák, leszakadt faágak, megrongálódott tetőszerkezetek miatt riasztották a tűzoltókat - közölte Szentes György, hozzátéve: sérültről nem tudnak. A szóvivő tájékoztatása szerint a legtöbb riasztás, szám szerint 59 Komárom-Esztergom megyéből érkezett, de kaptak riasztást Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Fejér, Pest, Vas és Zala megyéből is. Budapestről a reggeli órákig 25 riasztást kaptak.
Elmondta, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat az csütörtökön este fél tizenegy után adott ki narancsriasztást az ország nyugati, majd később a középső részére, mivel legalább 90 kilométer/órás széllökéseket vártak.

Dobson Tibor, a Fővárosi Tűzoltóság helyettes szóvivője az MTI-vel közölte, Budapesten főként fakidőlések, megrongálódott kémények miatt riasztották a tűzoltóságot. Személyi sérülésről nem tud az éjszakai vihar miatt - fűzte hozzá.

Török László meteorológus az MTI érdeklődésére azt mondta, hogy gyenge, száraz hidegfront vonult át az ország felett az éjszakai órákban, megerősödött a szél és pár fokkal lehűlt a levegő.

Elmondta, hogy a legerősebb, 111 kilométer/órás széllökést a Fejér megyei Felcsúton mérték hajnalban.

A meteorológus azt mondta, az erős szél kelet felé vonul, napközben azonban átmenetileg mindenhol mérséklődni fog, éjszaka újabb hidegfront éri el az országot, és újabb viharos széllökésekre kell számítani.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hamarosan a használt lakásokra is megjelennek az uniós energetikai elvárások

Hamarosan a használt lakásokra is megjelennek az uniós energetikai elvárások

Az építőipar és a fenntarthatóság kapcsolata ellentmondásosnak tűnhet, de egyre nagyobb figyelmet kap az épületszektor teljes zöldítése. Hogy az új építések kapcsán mik a gyártói tapasztalatok, hogyan csökkenthető a karbonlábnyom, milyen felújítást érdemes elvégezni a lakóingatlanokon, arról a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján Kiss Gábor, a Metrodom Kivitelező ügyvezető igazgatójának, az IFK alelnökének moderálásában beszélgettek a szakértők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×