Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Több mint kétszázszor riasztották a tűzoltókat az éjszakai vihar miatt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A tűzoltókat az éjszakai vihar miatt 205 esetben riasztották a dunántúli megyékben és a fővárosban reggel hat óráig - mondta Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője péntek reggel az MTI-nek.

Kidőlt fák, leszakadt faágak, megrongálódott tetőszerkezetek miatt riasztották a tűzoltókat - közölte Szentes György, hozzátéve: sérültről nem tudnak. A szóvivő tájékoztatása szerint a legtöbb riasztás, szám szerint 59 Komárom-Esztergom megyéből érkezett, de kaptak riasztást Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Fejér, Pest, Vas és Zala megyéből is. Budapestről a reggeli órákig 25 riasztást kaptak.
Elmondta, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat az csütörtökön este fél tizenegy után adott ki narancsriasztást az ország nyugati, majd később a középső részére, mivel legalább 90 kilométer/órás széllökéseket vártak.

Dobson Tibor, a Fővárosi Tűzoltóság helyettes szóvivője az MTI-vel közölte, Budapesten főként fakidőlések, megrongálódott kémények miatt riasztották a tűzoltóságot. Személyi sérülésről nem tud az éjszakai vihar miatt - fűzte hozzá.

Török László meteorológus az MTI érdeklődésére azt mondta, hogy gyenge, száraz hidegfront vonult át az ország felett az éjszakai órákban, megerősödött a szél és pár fokkal lehűlt a levegő.

Elmondta, hogy a legerősebb, 111 kilométer/órás széllökést a Fejér megyei Felcsúton mérték hajnalban.

A meteorológus azt mondta, az erős szél kelet felé vonul, napközben azonban átmenetileg mindenhol mérséklődni fog, éjszaka újabb hidegfront éri el az országot, és újabb viharos széllökésekre kell számítani.