eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Tovább tart az útzár az M3-ason

A tervezettnél több időt vesz igénybe az M3-as autópályára zuhant hídelem kiemelése, várhatóan két óra körül végeznek a munkával - tájékoztatta az InfoRádiót a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője. A sztrádán továbbra is hatalmas a torlódás, M3-as Budapest felé vezető oldalán 10, Nyíregyháza irányában 4 kilométeres kocsisor vesztegel.

Várhatóan két óra körül oldhatják fel a teljes útzárat az M3-as autópályán, miután reggel a pályatestre szakadt egy hídelem - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője. Fazekas Orsolya az InfoRádiónak elmondta: a 48 hídelemből kedden 16-ot illesztettek volna a helyére, ám az utolsó a beemeléskor eltört, és ezzel meglazította a mellette lévő, már rögzített gerendát.

Az elem kiemelése a vártnál tovább tart, ezért kell még most is lezárva tartani a sztrádát. A munkához speciális darura van szükség, amely a méretei miatt rendőrségi biztosítással érkezik a helyszínre - magyarázta a szóvivő.

A keletkezett kár mértékét csak azután lehet megállapítani, hogy a daru kiemelte az eltört gerendát, így az is csak később derülhet ki, meddig tart majd a szerkezet helyreállítása - mondta Fazekas Orsolya. Hozzátette: a beruházó ezt követően azonnal vizsgálni kezdi a baleset körülményeit.

Óriási a torlódás

Az M3-as Budapest felé vezető oldalán 10, Nyíregyháza irányában 4 kilométeres a torlódás - tájékoztatta az InfoRádiót az Állami Autópálya Kezelő Zrt. szóvivője.

Winkler-Virág András hozzátette: a személyautókat már nem terelik le a sztrádáról Mogyoródnál, vagyis a lehajtónál elhagyva az autópályát, a felhajtónál pedig rögtön visszakanyarodva arra kikerülhetik a baleset helyszínét. A teherautók továbbra is csak a 3-as számú főúton közlekedhetnek Mogyoródtól Gödöllőig.

Az ÁAK szóvivője megjegyezte: az útburkolat nem sérült, de az útpályákat elválasztó korlátot néhány méteren cserélni kell.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×