eur:
392.88
usd:
366.07
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Mi lesz a Vértesi Erőművel?

A Vértesi Erőművet ellátó bánya bezárását és az üzem kapacitásának csökkentését javasolja a GKI Gazdaságkutató Zrt. A társaságot a tulajdonos Magyar Villamos Művek bízta meg azzal, hogy vizsgálja meg az erőmű gazdaságos működtetésének lehetőségeit.

Vértes András, a GKI elnöke elmondta: az lenne a legoptimálisabb megoldás, ha az idén mintegy 20 milliárd forint veszteséggel működő erőműtársaság bánya nélkül, a 2-3 évre elegendő felhalmozott szénkészlettel, valamint biomasszával a jelenlegi 4 helyett 2 blokkal üzemelne a következő évtized végéig.

A szakember elmondta: a Vértesi Erőmű Zrt.-hez tartozó bánya és a létesítmény élettartama 2020-ig szól, de ha addig teljes kapacitással működik, az mintegy 134 milliárd forint terhet jelentene a költségvetésnek.

A GKI javaslata alapján a jelenlegi 2100-ból 400 dolgozó maradna 2020-ra; mintegy ezer embert kellene elbocsátani, további 600 pedig nyugdíjba vonulna.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×