eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Fidesz: Amihez a kormány hozzányúl, az tönkremegy

A Fidesz szerint miközben egyre elkeserítőbb adatok jelennek meg a gazdaságról, hetente százával dőlnek be vállalkozások, és egyre több ember veszíti el munkahelyét, aközben kormányzati oldalról tombol a sikerpropaganda. Czomba Sándor, a párt országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten a kormány politikájára utalva úgy fogalmazott: amihez hozzányúlnak, az tönkremegy.

A fideszes politikus sajtótájékoztatóján közölte: ha a kormány a munkahelyek megőrzését támogatná, akkor egy ember átlagtámogatása havi szinten 30 ezer forintjába kerülne, míg a közcélú foglalkoztatás esetén fejenként 45 ezer forintba. "Nem értem, hogy miért a közcélú foglalkoztatásra helyezi a hangsúlyt, és miért nem a munkahelyek megőrzésével foglalkozik (a kormány)" - mondta.

"Amihez hozzányúlnak, minden tönkremegy; (...) de ha már segíteni nem tudnak, akkor legalább ne ártsanak - összegezte véleményét a kormányzati politikáról Czomba Sándor.

Álláspontja szerint az elkeserítő gazdasági adatok mellett "tomboló" kormányzati sikerpropaganda egyik példája, amikor Simon Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára hétfőn azt nyilatkozta, hogy már látszik az alagút végén a fény. Arra alapozta ezt a kijelentését, hogy a dél-dunántúli régióban nem nőtt, hanem három százalékkal csökkent a regisztrált álláskeresők száma - fejtette ki Czomba Sándor, aki közölte: tavaly júniusban a Dél-Dunántúlon 53 ezer regisztrált álláskereső volt, most 68 ezer.

"Javaslom államtitkár úrnak, próbálja meg ennek a 15 ezer embernek megmagyarázni, hogy milyen fényt lát ő az alagút végén" - fogalmazott, hozzátéve: ez a fény valószínűleg nem az alagút vége, hanem egy szembejövő vonat, "amivel nem lenne jó találkozni".

Szerinte a kormány sikertelenségét mutatja az is, hogy Hajdú-Bihar megyében még soha nem volt annyi álláskereső, mint jelenleg.

A kormány képtelen a válságot kezelni - állapította meg az ellenzéki képviselő.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×