eur:
395.39
usd:
366.42
bux:
65496.49
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Retkes Attila: Kóka János lemondás helyett lejárató kampányt indított

A sárdobálásban én nem fogok részt venni - nyilatkozta a Népszabadságnak Retkes Attila, az SZDSZ új elnöke, aki szerint nem a párt elnevezését, hanem politikájának tartalmát kell megújítani.

Mint mondta, a Gizella utcai székházba csak tucatnyi kilépő nyilatkozat érkezett. Véleménye szerint a tömeges kilépések híresztelése egyike azoknak a csúsztatásoknak, amelyeket egy szűk kör terjeszt. És itt kell beszélnünk Kóka Jánosról, aki ahelyett, hogy teljesítené erkölcsi kötelességét és lemondott volna a frakció éléről, ahogy azt a küldöttgyűlés kérte, lejárató kampányt indított - fogalmazott.

Retkes Attila úgy látja: sok jóhiszemű liberálist is rávettek, hogy írják alá a tiltakozó nyilatkozatot, de bízik benne, hogy az aláírók néhány hónap múlva úgy gondolják majd, az új pártvezetés a helyes irányba indult. Sajnálom azokat, akik ennek bedőltek, de a sárdobálásban én nem fogok részt venni - mondta az interjúban.

Hozzátette: az alapítók kilépését nagyon sajnálja. Úgy gondolom, a tiltakozók közül többen megtévesztés áldozatául estek, de tiszteletben tartom döntésüket - közölte az SZDSZ elnöke.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×