Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Országos riasztás: 15 fokos hőmérséklet-zuhanás vár ránk

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A hidegfront szombat reggel éri el Magyarország nyugati határát, viharos széllel, helyenként felhőszakadással, jégesővel. A gyorsan mozgó hidegfront 6-8 óra alatt halad át az országon, 10-15 fokos hőmérséklet-különbséget okozva. Szombaton napközben a keleti országrészben még 35 Celsius-fok körüli hőmérséklet lesz, míg nyugaton már csupán 20-25 fok.

A hidegfront szombat reggel ér Magyarország nyugati határához viharos széllel, heves zivatarokkal, helyenként felhőszakadással, jégesővel és 80-90 kilométeres óránkénti sebesség fölötti széllökésekkel - mondta el Fodor Zoltán, az Országos Meteorológiai Szolgálat szóvivője.

Tájékoztatása szerint a kánikula szombat délelőtt a nyugati országrészben, kora délután a középsőben, estére pedig Kelet-Magyarországon is véget ér.

A gyorsan mozgó hidegfront várhatóan 6-8 óra alatt halad át az országon, előtte, illetve mögötte 10-15 fokos hőmérséklet-különbség érzékelhető majd. Szombaton napközben a keleti országrészben még 35 Celsius-fok körüli csúcshőmérséklet lesz, míg nyugaton már csupán 20-25 fok.

Hétfőn újra melegedés kezdődik, 25-30 fokra lehet számítani és a hét közepére visszatér a kánikula.

Gaál Áron, a szakszolgálat munkatársa arról tájékoztatott, hogy az érkező hidegfront valamint a nyomában kialakuló zivatarok, viharos szél miatt várhatóan több országrészre kiadják a másodfokú, narancs riasztást. Jelentős csapadékra inkább a Dunántúl észak-nyugati felén és az Északi-középhegységben lehet számítani, de kis területen nagy mennyiségű csapadék az országban bárhol előfordulhat.

Figyelmeztető előrejelzésében szombatra a meteorológiai szolgálat az egész országra másodfokú riasztást jelzett.