eur:
393.81
usd:
365.57
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Még tart a nyomozás a kaposvári fogvatartott halála ügyében

Még tart a nyomozás a kaposvári börtönben fogvatartott férfi halála ügyében, a Kaposvári Katonai Ügyészség várhatóan az ősz elején fejezi be a vizsgálatot - tájékoztatta Bögöly Gyula, az ügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

A szóvivő elmondta: a Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben (bv) történt esettel kapcsolatos vizsgálat során egyéb szabálytalanságokra is fény derült, így jelenleg tizennégy - köztük a bántalmazással közvetlenül nem összekapcsolható - gyanúsított ellen folyik eljárás. Õk valamennyien a bv-intézet állományába tartozó alkalmazottak.

Mint arról korábban az MTI is beszámolt, gyanús körülmények között meghalt egy fegyverkereskedelemmel gyanúsított, ez év tavaszán előzetes letartóztatásba vett és a kaposvári börtönben fogva tartott német-magyar kettős állampolgárságú férfi, akit néhány napon belül különböző sérülések miatt kétszer vittek kórházba. Első alkalommal visszaengedték a börtönbe, másodjára azonban a kórházba szállítás után kómába esett és meghalt. A gyanú szerint a fogvatartott halálához vezető sérülések bántalmazásból származtak.

Bögöly Gyula a vizsgálat eddigi megállapításairól ennél többet egyelőre nem kívánt elmondani. Közölte: az ügy lezárultával tájékoztatják a nyilvánosságot.

Egy-egy ügy nyomozására egyébként alapesetben 60 nap áll a rendelkezésükre, amit a büntetőeljárási törvény rendelkezése szerint szükség esetén meghosszabbíthatnak - mondta a szóvivő.

Bögöly Gyula tájékoztatása szerint az elmúlt évben az általuk vizsgált ügyek 82 százalékában a nyomozás elrendelésétől számított két hónapon belül megszületett a véghatározat - ez vádemelés vagy a nyomozás megszüntetése volt -, de hat hónapon belül az ügyek 97,7 százaléka lezárult. A vádemelések mintegy 87 százalékában született elmarasztaló ítélet a bíróság előtt - tette hozzá a szóvivő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×