eur:
393.42
usd:
368.11
bux:
66136.09
2024. április 24. szerda György

A Pénzügyminisztériumtól függ, lesz-e sztrájk az APEH-nél

A kormányszóvivő szerint a pénzügyminisztérium dönt arról, hogy kifizetik-e az APEH dolgozóinak a korábbi években megszokott jutalomelőleget. Sajtóértesülések szerint ha ez nem történik meg, akkor az adóhivatal dolgozói készek lesznek sztrájkolni.

Sztrájkra készülnek az APEH-nál, mert az adóhivatal dolgozói augusztusban szinte biztosan nem kapják meg esedékes prémiumukat - írta a keddi Magyar Nemzet.

A napilap információi szerint az adóhivatal berkeiben "futótűzként terjed a hír", hogy az szervezet tizenötezer dolgozója augusztusban biztosan nem kapja meg a második negyedév után járó pénzjutalmat. A jutalom legkorábban szeptemberben érkezhet meg, sokan azonban attól tartanak, hogy a kormány eltörli a tizenöt éve alkalmazott teljesítményösztönző rendszert - írta a lap.

Még nem született döntés az APEH-dolgozóinak jutalomelőlegéről - mondta Szollár Domokos kormányszóvivő egy másik ügyben összehívott sajtótájékoztatón egy újságírói kérdésre válaszolva. Hozzátette: a jutalmak kifizetéséről a Pénzügyminisztérium dönt.

A döntés nyilván befolyásolni fogja az APEH-dolgozók sztrájkra való készségét - mondta a kormányszóvivő, aki szerint a vita tárgya a tavaszi-nyári időszakra vonatkozó jutalomelőleg kifizetése.

Szollár Domokos emlékeztetett: a kormány a gazdasági válság miatt korábban úgy döntött, hogy a közszféra béreit két évre befagyasztja, ez pedig mindenfajta juttatást érint és kihat az APEH dolgozóira is.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×