Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Pénzügyminisztériumtól függ, lesz-e sztrájk az APEH-nél

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A kormányszóvivő szerint a pénzügyminisztérium dönt arról, hogy kifizetik-e az APEH dolgozóinak a korábbi években megszokott jutalomelőleget. Sajtóértesülések szerint ha ez nem történik meg, akkor az adóhivatal dolgozói készek lesznek sztrájkolni.

Sztrájkra készülnek az APEH-nál, mert az adóhivatal dolgozói augusztusban szinte biztosan nem kapják meg esedékes prémiumukat - írta a keddi Magyar Nemzet.

A napilap információi szerint az adóhivatal berkeiben "futótűzként terjed a hír", hogy az szervezet tizenötezer dolgozója augusztusban biztosan nem kapja meg a második negyedév után járó pénzjutalmat. A jutalom legkorábban szeptemberben érkezhet meg, sokan azonban attól tartanak, hogy a kormány eltörli a tizenöt éve alkalmazott teljesítményösztönző rendszert - írta a lap.

Még nem született döntés az APEH-dolgozóinak jutalomelőlegéről - mondta Szollár Domokos kormányszóvivő egy másik ügyben összehívott sajtótájékoztatón egy újságírói kérdésre válaszolva. Hozzátette: a jutalmak kifizetéséről a Pénzügyminisztérium dönt.

A döntés nyilván befolyásolni fogja az APEH-dolgozók sztrájkra való készségét - mondta a kormányszóvivő, aki szerint a vita tárgya a tavaszi-nyári időszakra vonatkozó jutalomelőleg kifizetése.

Szollár Domokos emlékeztetett: a kormány a gazdasági válság miatt korábban úgy döntött, hogy a közszféra béreit két évre befagyasztja, ez pedig mindenfajta juttatást érint és kihat az APEH dolgozóira is.

Hanganyag: Sigmond Árpád