Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Pető Iván: Ebbe az SZDSZ-be be se léptem

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Eltemette a Szabad Demokraták Szövetségét annak egyik alapítója, Pető Iván. A politikus az InfoRádiónak adott exkluzív interjújában elmondta: ez nem az a párt, amelybe belépett, és esélyt sem lát az SZDSZ túlélésére. Mindenesetre nem válik meg a tagságától, és a mandátumát sem adja vissza, de 2010-ben már nem akar indulni az országgyűlési választásokon.

Lazul a kapcsolata a Szabad Demokraták Szövetségével, az előző országgyűlési választások idején pedig azt is eldöntötte, hogy többet nem indul a képviselői tisztségért - mondta az InfoRádiónak Pető Iván, a párt egyik alapítója.

A politikus hozzátette: amióta az SZDSZ-ben olyasmik történtek, amik távol állnak az értékrendjétől, nem kívánt a párt nevében nyilatkozni, ám nem szeretett volna nyilvánosan összeütközésbe kerülni a szövetség megválasztott vezetőivel.

Pető Ivánt közölte: leginkább a Kóka János 2007-es elnökké választása után történtek háborították fel, és az, ahogyan a párton belül a választási csalási ügyet kezelték. Fodor Gábor elnökként pedig olyannyira elfogadhatatlan volt számára, hogy az általa képviselt politikával nem akart nyilvánosan konfrontálódni - magyarázta.

A politikus egyelőre nem kíván kilépni a pártból. Mint fogalmazott: "Az SZDSZ, ha tetszik, az én pártom, hiszen alapító tagja, viszonylag hosszú ideig elnöke, meghatározó politikusa voltam. Nagyon sok mindennek történnie ahhoz, hogy úgy érezzem, már nincs hozzá közöm".

"Ebbe az SZDSZ-be be sem léptem, ez nem az az SZDSZ, amit én annak neveztem, tehát ebből ki sem kell lépnem. Parlamenti képviselőként képviselem azt, amit helyesnek gondolok" - jelentette ki Pető Iván.

Hanganyag: Gál Ildikó