eur:
394.1
usd:
370.28
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Andrási Miklós: a gazdasági válság a MÁV-tól is átalakulást követel

A gazdasági válság ésszerű átalakítást követel a magán- és az állami cégektől egyaránt, és ez alól a MÁV sem lehet kivétel - mondta Andrási Miklós, a MÁV Zrt. igazgatóságának elnöke pénteken a MÁV-csoport vasutasnapi központi ünnepségén, Budapesten.

Emlékeztetett arra, hogy jövőre a közösségi közlekedés finanszírozására 40 milliárd forinttal kevesebb állami pénz jut. Úgy vélekedett, hogy ez a magyar vasút hozzájárulása a válságkezeléshez, a magyar gazdaság stabilizálásához.

A MÁV Zrt. igazgatóságának elnöke szerint ezt az összeget a MÁV megtakarítani nem tudja, ha nem indít el mélyreható változásokat a gazdálkodásban, a vállalati szerkezetben. Mindezt azonban csak úgy szabad tenni, hogy középtávon fennmaradjon a szolgáltatás minősége - hangsúlyozta.

Elmondta: az a feladata, hogy elegendő, hasznos döntések szülessenek a magyar vasút fenntartható finanszírozása, minősége, működése érdekében. Ehhez kérte a vasutasok megértését és támogatását.

A vasutasnapi központi ünnepségen ugyancsak együttműködést kért a vasutasoktól Hónig Péter miniszter a közösségi közlekedés, a vasút megújításának kormányzati szándékához.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×