eur:
393.84
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Perújrafelvételt kér az állatkínzás miatt börtönre ítélt rapsic

Állatkínzásért hét hónap börtönt kapott egy barcsi férfi, mert a hatóságok szerint engedély nélkül halászott a Drávában. Csakhogy a kezébe került a főügyészség körlevele, amelyben az áll: cselekedete nem minősül állatkínzásnak - írta csütörtöki számában a Somogyi Hírlap.

A megyei napilap közlése szerint a barcsi férfinak tíz nap múlva kell bevonulnia a börtönbe. Már-már belenyugodott a büntetésbe, azonban néhány napja hasonló hálózás miatt lebukott egy környékbeli rapsiccsoport és esetükben csupán lopás vétsége miatt indult eljárás.

"Utánajártam és a legnagyobb meglepetésemre kiderült: engem sem ítélhettek volna el állatkínzásért" - mondta el az elítélt, aki megtudta: a hálós halászat nem minősül állatkínzásnak. Sikerült megszereznie azt a 2008-as ügyészségi körlevelet, amely egyértelműen megfogalmazza: a halászhálóval engedély nélkül halászó személy nem valósítja meg az állatkínzás bűncselekményét.

A férfi, aki korábban 1750 forint értékű hal miatt már 13 hónapot ült ugyanezen a címen, jóllehet akkor is létezett ez az ügyészségi állásfoglalás, most kérelmeket ír. A per újrafelvételét szorgalmazza és szeretné elérni, hogy haladékot kapjon, amíg kiderül: mit is ér valójában 9750 forint értékű drávai hal - olvasható a cikkben.

A megyei napilap kérdésére Fekete Róbert, a Somogy Megyei Főügyészség szóvivője elmondta: egy ilyen körlevél nem szentírás. Iránymutatóként szolgál az ügyész munkájához, azonban a bíróság döntését nem befolyásolja.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×