eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Miért kell 3 ezer forintot fizetni a BKV-nál a bérletbemutatásért?

Aránytalanul magasnak tartja az utólagos bérletbemutatás díját a BKV-nál az állampolgári jogok biztosa. Szabó Máté szerint ez a gyakorlat sérti az utasok tisztességes eljáráshoz való jogát, ezért a bérletbemutatás díjának felülvizsgálatát javasolja.

Az ombudsmani hivatal közölte: ha a szolgáltató lehetővé teszi az utazási igazolvány utólagos bemutatását, akkor az ehhez kapcsolódóan megállapított díj nem ölthet szankciós jelleget.

Szabó Máté álláspontja szerint ugyanakkor nincs mit szankcionálni, mert az utasnak van érvényes bérlete, így a BKV-t nem éri kár, ezért az utas legfeljebb az utólagos bemutatással járó költségek megfizetésére lenne kötelezhető.

Az állampolgári jogok biztosát a főpolgármester és a BKV vezérigazgatója arról tájékoztatta, hogy a díjat a visszaélések csökkentése érdekében emelték meg ilyen jelentős mértékben. Korábban ugyanis az utólag bemutatott bérletek mintegy fele éppen a pótdíjazás napjától volt érvényes.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×