eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Tizenöt év fegyházra ítélték a gyermekét megölő szombathelyi házaspárt

Tizenöt év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte első fokon, nem jogerősen a Vas Megyei Bíróság csütörtökön azt a szombathelyi házaspárt, aki, mielőtt öngyilkosságot kísérelt meg, közösen megölte kisfiát - közölte az MTI-vel a megyei bíróság szóvivője.

A bíróság ítélete szerint a vádlottak bűnösök társtettesként, előre kitervelt módon, 14-ik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében - mondta Pozsonyi János, a Vas Megyei Bíróság elnökhelyettese, a bíróság szóvivője.

Hozzáfűzte: az elsőrendű vádlottat - az édesapát - 14 év 6 hónap fegyházban letöltendő szabadságvesztésre, míg a másodrendű vádlott édesanyát 15 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte az elsőfokú bíróság, amely mellékbüntetésül tíz évre eltiltotta a vádlottakat a közügyek gyakorlásától is, valamint kötelezte őket a felmerült költségek megfizetésére. Az ítélet nem jogerős.

A szombathelyi házaspár 2008. július 28-án kísérelt meg közös öngyilkosságot, nagy mennyiségben gyógyszereket vett be, ezzel a méreggel itatták meg egyéves kisfiukat is. Miután a gyermek a gyógyszerektől nem halt meg azonnal, egy párnával megfojtották. A házaspár ezután több órát töltött bódult állapotban. A kábulatból a férfi tért magához, azt hitte, gyermeke és felesége halott, ezért kivetette magát lakásuk második emeleti ablakából, de túlélte az esést. A mentők a férfit és a nőt is kórházba szállították.

A szülők később azzal indokolták tettüket, hogy a család súlyos anyagi helyzetbe került, eladósodtak, több pénzintézetnél halmoztak fel összesen tízmillió forintos tartozást. Kilátástalannak ítélték helyzetüket, ezért döntöttek úgy, hogy mindketten öngyilkosságot követnek el és megölik gyermeküket is.

Mint azt a tragédia helyszínén a történtek után az MTI tudósítója tapasztalta, a család a külső szemlélők szerint rendezett életet élt, az asszony a kisgyermekkel volt otthon, a férfi viszont akkoriban veszítette el állását. A családot a nagyszülők is segítették, akik nem sejtették, mire készülnek a fiatalok.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×