eur:
393.89
usd:
364.74
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Pontonhid felállítását javasolja Tarlós István a Margit híd rekonstrukciója idejére

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint megoldást jelenthet egy pontonhíd felállítása a Margit híd felújításának idejére. Tarlós István azt mondta: az ügyben - a költségek ismerete mellett - a vízügyi hatóságokkal is egyeztetni kell a nemzetközi hajóforgalom miatt. A politikus emlékeztetett: a Fővárosi Közgyűlés 30,1 milliárd forintot biztosított a Margit híd felújítására, de egyelőre nem lehet tudni, hogy ez a pénz elég lesz-e a rekonstrukcióra.

Tegnap a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes azt mondta: a főváros tervet dolgoz ki a Margit híd egy évig tartó felújítása alatti fennakadások csökentésére. Hagyó Miklós közölte: vizsgálják egy pontonhíd létrehozásának a lehetőségét, a város határán ideiglenes P+R parkolók kialakítását, valamint újabb buszsávok kijelölését, illetve azt is: hogyan tudna hatékonyabban együttműködni a BKV, a MÁV és a Volán.

Hozzátette: felkérésére a Városháza közlekedési szakemberei a hétvégéig áttekintik, hogy a rekonstrukció alatt hogyan biztosíthatnák a város közlekedésének zavartalanságát. Hozzátette: a Margit hídon jelenleg naponta mintegy 50 ezer autó halad át.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×