eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Életfogytiglani fegyházbüntetést kaptak a pécsdevecseri gyilkosok

Életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Baranya Megyei Bíróság szerdán hozott, nem jogerős határozatában azt a két fiatalembert, akik agyonverték egyikük nevelőapját tavaly augusztusban Pécsdevecserben.

A bíróság Kovács Attila büntetőtanácsa a huszonéves elkövetőket társtettesként, előre megfontolt szándékkal, nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben találta bűnösnek, egyúttal rendelkezett arról, hogy a legkorábban harminc év múlva kerülhetnek feltételesen szabadlábra.

A tényállás szerint az alkalmi munkákból élő vádlottak elhatározták, hogy anyagi gondjaik enyhítésére kirabolják, s ha kell, megölik egyikük nevelőapját. A mostohafiút a haszonszerzés mellett a bosszú is vezérelte: régóta rossz viszonyban volt a sértettel, s nem tudta megbocsátani, hogy a férfi bántalmazta, s "kirakta a házból" édesanyját, aki ezt követően pszichiátriai kezelésre is szorult.

A fiatalemberek 2008. augusztus 16-án este elbújtak a nevelőapa házánál, s amikor a sértett hazaért, rátámadtak. Előbb ököllel, majd a rabláshoz magukkal vitt baseballütővel, s feltehetően egy vésővel verték. Az áldozat összesen húsz sérülést szenvedett el, melyekbe belehalt. Támadói a holttestét autójának csomagtartójába rakták, elvették a nála talált 12 ezer forintot, összeszedték a házban fellelhető, összesen mintegy 180 ezer forintot érő műszaki cikkeket, valamint egy gázpisztolyt, majd a kocsival elhajtottak.

Azt tervezték, hogy a holttestet dögkútba dobják vagy az autóval együtt egy kőbányában lelökik egy szakadékról. Ezzel azonban nem siettek, útközben felvették egyikük várandós barátnőjét, tankoltak, s egy hipermarketben vásároltak is.

Az áldozat szomszédjai ugyanakkor jelezték a rendőrségnek, hogy mozgást észleltek a férfi telkén, idegeneket láttak elhajtani az autójával, őt azonban nem tudják elérniük telefonon. A rendőrök keresni kezdték a sértettet, körözést adtak ki a kocsijára, melyet a benne ülőkkel még aznap éjjel feltartóztattak Szigetváron, egy közúti ellenőrzés során.

Az elkövetők ellen eljárás indult, tettüket beismerték. Mivel a szerdai elsőfokú határozat ellen ők és védőik is felmentésért, enyhítésért, valamint a minősítés megváltoztatásáért fellebbeztek, az ítélet nem jogerős, az ügy a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×