eur:
394.47
usd:
370.44
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Energiaitallal fogyott 44,5 kilót - majd szívrohamot kapott

Nyolc hónap alatt 44,5 kilót fogyott egy új-zélandi nő energiaital diétával. Az eredménynek azonban nem örülhet, mert szívrohamot kapott és tartós egészségügyi károsodást szenvedett a szervezete.

Az aucklandi Brooke Robertson nyolc hónapon keresztül napi 10-14 energiaitalt fogyasztott el, és hozzá semmi mást, legföljebb egy kis gabonapelyhet. Sikerült is 101,6 kilóról 57,1 kilóra lefogynia.

A fogyást azonban rettenetes tünetek kísérték: erős gyomor és bélfájdalmak, görcsök és szívzörej.

A 23 éves nő a terhesség alatt felszedett plusz kilóktól próbált ilyen drasztikus módon megszabadulni. S hiába nem tudott tőle aludni és lett egyre kimerültebb, folytatta a diétát, mert elvesztette tőle az étvágyát és folyamatosan fogyott.

A végén már egyfolytában reszketett az egész teste a rengeteg koffeintől, de a családja elől valahogy sikerült eltitkolnia, hogy gyakorlatilag függő lett - egészen addig, míg egy kisebb szívrohammal kórházba nem kellett szállítani. Ott is két hét kellett az "elvonókúrához", amely során szabályos elvonási tünetei voltak: izzadás, hányinger, reszketés.

Az energiaital gyártója cáfolja, hogy a termék függővé tenné az embereket. Hangsúlyozta: "tudományos bizonyíték van arra, hogy a koffein nem okoz függőséget".

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×