Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Elkezdték az idei ellenőrzéseket a \"zöld kommandósok\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megkezdődött az idei Zöld kommandó akciósorozat - jelentette be a környezetvédelmi- és vízügyi miniszter Székesfehérváron.

Fodor Gábor elmondta: az akciósorozat fő célja idén az illegális szemét- és hulladéklerakók felszámolása mellett az autóbontók és a színesfémbegyűjtők ellenőrzése, illegális tevékenységük felszámolása, visszaszorítása.

A tárcavezető részt vett a Közép-dunántúli Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 35 új alkalmazottjának eskütételén, ahol kijelentette: idén 227 új munkatárs kezdi meg a munkát a környezetvédelem területén, egyebek között a felügyelőségeken és a természetvédelmi őrszolgálatnál. Hozzátette: az utóbbi területen még soha nem dolgoztak annyian, mint idén.

Az eskütételt követően a miniszter elkísérte a Zöld kommandó egységét első idei, ellenőrző akciójára, a színesfémbegyűjtéssel foglalkozó Észak-dunántúli MÉH Nyersanyaghasznosító Zrt. telepére. A telephelyen a színesfémhulladékot gyűjtik, bálázzák, és az autók forgalomból való kivonását is végzik.

Az ellenőrzés során az akciócsoport egyebek között az átvétel, az anyagforgalom szabályosságát ellenőrzi, továbbá - ha környezetszenyezésre utaló jeleket talál - talajminta- és talajvízvizsgálatot végez.

Fodor Gábor kitért arra is, hogy a társhatóságokkal közösen végzett Zöld kommandó akciósorozat júliusig tart, majd a nyári szünet után folytatódik.