eur:
393.81
usd:
368.19
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Elkezdték az idei ellenőrzéseket a "zöld kommandósok"

Megkezdődött az idei Zöld kommandó akciósorozat - jelentette be a környezetvédelmi- és vízügyi miniszter Székesfehérváron.

Fodor Gábor elmondta: az akciósorozat fő célja idén az illegális szemét- és hulladéklerakók felszámolása mellett az autóbontók és a színesfémbegyűjtők ellenőrzése, illegális tevékenységük felszámolása, visszaszorítása.

A tárcavezető részt vett a Közép-dunántúli Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 35 új alkalmazottjának eskütételén, ahol kijelentette: idén 227 új munkatárs kezdi meg a munkát a környezetvédelem területén, egyebek között a felügyelőségeken és a természetvédelmi őrszolgálatnál. Hozzátette: az utóbbi területen még soha nem dolgoztak annyian, mint idén.

Az eskütételt követően a miniszter elkísérte a Zöld kommandó egységét első idei, ellenőrző akciójára, a színesfémbegyűjtéssel foglalkozó Észak-dunántúli MÉH Nyersanyaghasznosító Zrt. telepére. A telephelyen a színesfémhulladékot gyűjtik, bálázzák, és az autók forgalomból való kivonását is végzik.

Az ellenőrzés során az akciócsoport egyebek között az átvétel, az anyagforgalom szabályosságát ellenőrzi, továbbá - ha környezetszenyezésre utaló jeleket talál - talajminta- és talajvízvizsgálatot végez.

Fodor Gábor kitért arra is, hogy a társhatóságokkal közösen végzett Zöld kommandó akciósorozat júliusig tart, majd a nyári szünet után folytatódik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×