eur:
393.3
usd:
367.5
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Radikális fellépéssel fenyegetnek a fuvarozók

A radikális érdekérvényesítéstől sem riadnak vissza a fuvarozók a főváros által elfogadott behajtási szabályok miatt - mondta az InfoRádióban a Közúti Fuvarozók Érdekvédelméért Nonprofit Kft. alapító tagja. A fővárosi közgyűlés némileg ugyan enyhített a korábbi szigorú előírásokon, az áruszállítók azonban még ezzel is elégedetlenek.

Balogh György szerint a főváros által elfogadott szabályozás szakmaiatlan, ezt még a képviselők is elismerték. A fuvarozók szerint a kérdést szakemberekkel kellene megvitatni.

Elmondta azt is, hogy a most elfogadott módosítás érdemben nem javítja a fuvarozók helyzetét - a díjak ugyanis nem csökkentek, csak némileg bővült azon utak száma, ahová behajthatnak a teherautók. Így továbbra is sokan vannak, akiknek a megélhetése kerül veszélybe a magas behajtási díjak miatt.

Az érdekképviselet már korábban is szervezett forgalomlassító demonstrációt, Balogh György azonban most azt mondta: ennél radikálisabb eszközökhöz is nyúlnak majd a jövőben.

Némi enyhítés

A csütörtökön elfogadott módosításokkal növelték azon utak számát, amelyeken korlátozásmentesen megközelíthetik a fuvarozók a nagyobb ipari és logisztikai területeket. Változás az is, hogy a jármű össztömegétől függően maximum 20 százalékos kedvezményt kaphatnak azok, akik egy évre előre befizetik a behajtási díjat.

A rendeletmódosítás keretében három rendvédelmi szervezet részére ezután biztonsági okokból a főváros által kiadott ingyenes budapesti parkolási engedélyeken nem tűntetik fel a járművek rendszámát.

A fideszes Wintermantel Zsolt úgy vélte: a behajtási díjak bevezetésével nem lett kisebb a forgalom a városban, és nem csökken a környezetszennyezés sem.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×