eur:
392.71
usd:
366.09
bux:
66785.71
2024. április 25. csütörtök Márk

Felkészülési fortélyok: nyílt nap a szóbeli érettségiről

Szóbeli érettségire felkészítő nyílt napot szervez a felvi.hu szombaton. A diákok tankönyvíróktól hallhatják, hogyan kell felépíteni egy feleletet, milyen segédeszközök használhatók a vizsgán, és milyen buktatói lehetnek a szóbeli érettséginek. A rendezvény 9 órakor kezdődik az ELTE jogi karán. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges - mondta az InfoRádiónak a Felsőoktatási Információs Szolgálat hírügynökség vezetője.

A nyílt napon a diákok a tankönyvszerzőktől tudhatják meg, hogyan érdemes felépíteni egy szóbeli érettségi feleletet, milyen eszközöket lehet használni, és milyen buktatói lehetnek a vizsgának - mondta az InfoRádiónak a Felsőoktatási Információs Szolgálat hírügynökség vezetője.

A legtöbb diákok az gondolja, ha az írásbelire rendesen tanul, a szóbeli vizsgát is teljesíteni tudja, ám ez nincs így: a két vizsgára különböző módszerekkel kell felkészülni - figyelmeztetett Oroszlán Éva.

A rendezvény célja, hogy a résztvevő diákok tantárgyanként megismerjék az emelt szintű szóbeli vizsga felépítését, tisztában legyenek az értékelés szempontjaival, megismerkedjenek a különböző felkészülési fortélyokkal, néhány szóbeli tétel bemutatásán keresztül pedig áttekintést kapjanak a szóbeli vizsga szükséges tartalmi elemeiről - fűzte hozzá a FISZ munkatársa.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×