Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nem használt a figyelmeztetés, húsvétkor sokan ültek ittasan a volán mögé

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Százhuszonhat sofőr jogosítványát vonta vissza a rendőrség a húsvéti ünnepek ideje alatt. Az országos közlekedési akcióban 18 ezer járművezetőt ellenőriztek az egyenruhások. A hosszú hétvége alatt 150 személyi sérüléssel járó baleset történt.

Harmadával kevesebb, 150 személyi sérüléssel járó baleset történt idén húsvétkor, mint tavaly, halálos négy volt közülük. Huszonhármat ittas vezetők okoztak - tájékoztatta az InfoRádiót az Országos Rendőr-főkapitányság osztályvezetője.

Oberling József közölte: a rendőrök országszerte 18 ezer közlekedőt - autóst, motorost, kerékpárost egyaránt - ellenőriztek az ünnep ideje alatt, közülük 268 fogyasztott alkoholt.

A rendőrök a három nap alatt 126 sofőr jogosítványát vették el a helyszínen: akadtak, akik letagadták, hogy náluk van a dokumentum, ellenük eljárást indítottak - mondta az ORFK osztályvezetője.

Sok volt a gyorshajtás, emellett jó néhány sofőrnek volt érvénytelen a forgalmi engedélye - ezeket is bevonták a rendőrök - magyarázta Oberling József, hozzátéve: összesen 1543 közlekedési szabálysértés miatt tettek feljelentést a rendőrök.

Az egyenruhások egész márciusban ellenőriznek, elsősorban a schengeni határok mentén, áprilisban országszerte közlekedésrendészeti akciókra kell számítani - jelentette ki az ORFK munkatársa.

Hanganyag: Kálló Izabella