eur:
393.55
usd:
368.27
bux:
66315.93
2024. április 24. szerda György

Agresszív diákok: olykor drasztikusnak tűnő megoldásokat kell alkalmazni

Münnich Iván szerint a gyerekek agresszívvá válásában egyaránt fontos szerepet játszik a családi háttér, az iskolai nevelés és a média. Az agressziókutató úgy véli: nem igaz, hogy a gyerekek családból hozott normáin nem lehet megfelelő pedagógiai módszerek alkalmazásával javítani. A szakértő hozzátette: a társadalmi rend fenntartása érdekében olykor drasztikusnak tűnő megoldásokra van szükség a különösen agresszív gyerekek esetében.

A magyarországi társadalmi átalakulás azzal is járt, hogy mostanra se a tanárok, se a diákok, se a szülők nem tudják, hogy mely viselkedési, erkölcsi normákat kellene betartaniuk - mondta az InfoRádiónak Münnich Iván agressziókutató.

A szakértő hozzátette: az ember részben modellkövető lény, a modellt pedig elsősorban a családjából, a szubkultúrából és a médiából veszi.

Münnich Iván szerint pusztán az, hogy az agresszív diákokat kizárják az iskolából, nem oldja meg a problémát, de adódhat úgy, hogy muszáj ilyen drasztikus lépést tenni. Persze, az ilyen fiatalok negatív viselkedését korrigálni kell - fűzte hozzá a szakértő.

Az agresszív tanulókkal szemben az egész társadalom értékeit kell védeni. Elő kell segíteni, hogy megmaradjon, illetve helyreálljon a pedagógusok tekintélye, és, hogy lehessen megkérdőjelezni az ő és a szülők mintaadó erejét - hangsúlyozta az agressziókutató.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Horgonyoztatják a forintot

Horgonyoztatják a forintot

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban, ami délután is megmaradt. Nagyon szűk sávban oldalazik a magyar deviza. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×