Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Fidesz átlépte a kétharmados határt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Nemzet szerint a forint hiteleknél már nem nyújt biztonságot az állami támogatás. A devizahitelek már jelenleg is nagyon magas aránya megugorhat, mert növekszik az állami támogatott forinthitelek adósságterhe. Várható, hogy azok, akiknek forint alapú hitelük van, egy kedvezőbb, deviza alapú hitellel váltják ki azt.

A Népszabadság a Szonda Ipsos elemzésére hivatkozva azt írja, a rendszerváltás óra még egyetlen pártnak sem volt akkora rokonszenvtábora, mint jelenleg a Fidesznek: bizonyos pártválasztók körében átlépte a kétharmados határt, 67 százalékon áll, míg az MSZP 24-en.

A Szonda Ipsos elemzése szerint mintegy negyedmillió szocialista szavazó pártolt át, és a megmaradt 900 ezer aktív MSZP-szavazó több mint fele is úgy gondolja már, hogy Magyarország rossz irányba halad.

Az Index.hu interjút közöl a főpolgármesterrel. Demszky Gábor szerint minél hamarabb össze kell hívni az SZDSZ tisztújító küldöttgyűlését, mert csak így tudják a rájuk ragadt csalópárt-imázst lemosni. Demszky Gábor az Indexnek nyilatkozott a paraméterkönyvről, és azt mondta: a következőkben a BKV-ügyeivel akar foglalkozni.

Az utóbbi években átadott értékesebb lakóingatlanok miatt is érezhetően emelkedik a fővárosban a luxusadó-bevétel, olvasható a Napi Gazdaság címlapján. Idén 164 millió forintot várnak, ennek körülbelül 60 százalékát azok a cégek fizetik, amelyek ettől az évtől váltak adóalannyá. Aktívabbá váltak az önkormányzat ellenőrei: tavaly összesen mintegy 1,7 millió forintos adókülönbözetet tártak fel.

A Világgazdaság a térség fogyasztási szokásainak változásairól közöl összefoglalót. Hatalmas különbség érzékelhető a térség országai között. M

ég egy osztrák háztartás évente átlagosan 32900 eurót költ különböző termékekre és szolgáltatásokra, a magyar családok ennek 28 százalékával kénytelenek megelégedni. A visegrádi országok mutatói 9000 euró körül szóródnak és érdekes módon nem Csehország, hanem Szlovákia áll az élen.

A pénzcentrum.hu összeállításában kastélyok vásárlásához ad ötleteket. Az internetes gazdasági lap azt írja, világszerte egyre többen vannak olyannyira irigylésre méltó anyagi helyzetben, hogy elgondolkodhassanak egy kastély megvásárlásán.

Eladó kastélyt találni egyáltalán nem nehéz feladat, megtalálni az igazit és kifizetni azonban annál nagyobb kihívást jelenthet. Néhány országban ugyanis már jelképes összegekért hozzá lehet jutni állami tulajdonban lévő kastélyokhoz, cserébe viszont jelentős felújítási kötelezettséget kell vállalni.

A portál mostani összeállításában olyan kastélyokra fókuszál, ahol a vásárlással közvetlenül nem jár ilyen kötelezettség.