Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Már hét március 15-i rendbontót keres a rendőrség

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Két újabb, a március 15-én elkövetett jogsértések miatt keresett személyről került fel fotó a rendőrség honlapjára. Egy férfi önként jelentkezett. A nyomravezetőknek továbbra is bruttó félmillió forintos jutalom jár - közölte a BRFK sajtóügyeletese.

Az egyik képen egy kopasz, fekete dzsekis, arcát sállal eltakaró fiatalember, a másik fotón pedig egy középkorú férfi látható.

A BRFK sajtóügyeletese az InfoRádiónak elmondta: az első négy fényképfelvétel szerdán került fel az internetre, ez csütörtökön két újabb fotóval egészült ki, vasárnap pedig ismét két fénykép jelent meg.
Sagyibó Melinda kiemelte: az egyik férfi önként jelentkezett, így jelenleg hét embert keresnek a fényképfelvételek segítségével.

A budapesti főkapitány minden egyes személy ismertté válása esetén félmillió forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díj annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, és ha bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, a nyomravezető ismereteit az eljárás során tanúként ismerteti.

Tóth Gábor dandártábornok, budapesti rendőrfőkapitány egy 12 fős nyomozócsoportot állított fel, hogy elemezzék a március 15-én dokumentált jogsértéseket és felkutassák azokat, akik az esti rendbontásban részt vettek - fejtette ki.

Március 15-én több száz rendbontó randalírozott Budapesten, a Józsefvárosban. A főként fiatalokból álló tömeg a Blaha Lujza térről indult, ahol a Nemzeti Önvédelmi Mozgalom és több radikális szervezet tartott bejelentett rendezvényt. Budaházy György felszólítására megindultak a Művészetek Palotájához, ahol Gyurcsány Ferenc miniszterelnök részvételével ünnepi gálaműsor zajlott a nemzeti ünnep alkalmából.

Az arcukat sállal eltakaró, csuklyás kabátot viselő fiatalok többször összecsaptak a rendőrökkel, és rátámadtak újságírókra is, a rendőrség néhány óra alatt feloszlatta a tömeget.

Hanganyag: Molnár Anikó