Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tízcentis hó a Kékestetőn, délnyugaton is havazik

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Tízcentis hótakaró alakult ki Kékestetőn, ahol hajnal óta intenzíven havazik.

Zvara Ernő, az Országos Meteorológiai Szolgálat kékestetői obszervatóriumának ügyeletese elmondta: a mínusz egy fokos hidegben megmarad a hó az üdülőhelyekre vezető közutak burkolatán is, vagyis téli útviszonyokra kell felkészülniük a Mátrában közlekedőknek, az utak csúszósak, helyenként jegesek.

Az előrejelzések szerint rövid megszakítással további havazásra lehet számítani, így még vastagabb lehet a hótakaró az ország legmagasabb részén.

Erősen havazik Zalában is, a megye déli részén nyolc órára már mindent betakart a hó, és meg is maradt néhány centiméteres vastagságban. A közútkezelő szórógépei munkába álltak.

A Bakony magasabban fekvő részein tíz centiméternyi hó esett délelőtt, a hegyvidék útjai néhol hókásásak. A hó a 200-300 méternél magasabban fekvő területeken megmaradt, a Bakonyt összefüggő hótakaró borítja.

Az Útinform ügyelete arról számolt be, hogy a havazás ellenére az ország útjai mindenütt jól járhatók, a déli órákra letisztították az utakat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint délutántól az ország nagyobb részében fokozatosan gyengül a csapadék intenzitása. A délkeleti megyékben viszont a délutáni órákban néhol zivatar is kialakulhat, amit viharos, óránként 60-85 kilométeres széllökés, jégeső és jelentős mennyiségű csapadék kísérhet.