eur:
393.29
usd:
367
bux:
66545.79
2024. április 25. csütörtök Márk

Tízcentis hó a Kékestetőn, délnyugaton is havazik

Tízcentis hótakaró alakult ki Kékestetőn, ahol hajnal óta intenzíven havazik.

Zvara Ernő, az Országos Meteorológiai Szolgálat kékestetői obszervatóriumának ügyeletese elmondta: a mínusz egy fokos hidegben megmarad a hó az üdülőhelyekre vezető közutak burkolatán is, vagyis téli útviszonyokra kell felkészülniük a Mátrában közlekedőknek, az utak csúszósak, helyenként jegesek.

Az előrejelzések szerint rövid megszakítással további havazásra lehet számítani, így még vastagabb lehet a hótakaró az ország legmagasabb részén.

Erősen havazik Zalában is, a megye déli részén nyolc órára már mindent betakart a hó, és meg is maradt néhány centiméteres vastagságban. A közútkezelő szórógépei munkába álltak.

A Bakony magasabban fekvő részein tíz centiméternyi hó esett délelőtt, a hegyvidék útjai néhol hókásásak. A hó a 200-300 méternél magasabban fekvő területeken megmaradt, a Bakonyt összefüggő hótakaró borítja.

Az Útinform ügyelete arról számolt be, hogy a havazás ellenére az ország útjai mindenütt jól járhatók, a déli órákra letisztították az utakat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint délutántól az ország nagyobb részében fokozatosan gyengül a csapadék intenzitása. A délkeleti megyékben viszont a délutáni órákban néhol zivatar is kialakulhat, amit viharos, óránként 60-85 kilométeres széllökés, jégeső és jelentős mennyiségű csapadék kísérhet.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×