Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Feljelentés és újabb vizsgálat az SZDSZ-ben

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Vizsgálatot indított, egyúttal okirat hamisítás gyanúja miatt rendőrségi bejelentést tett az SZDSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke, miután kiderült, hogy az egyik megyei küldött nem volt jelen a párt tavaly tisztújító küldöttgyűlésén.

Jüttner Csaba ezt azt követően közölte, hogy a Hír TV beszámolt arról: információik szerint nem csak Borsod-Abaúj-Zemplén, hanem Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből is volt olyan küldött, akinek az aláírása szerepelt a párt tavalyi elnökválasztási jegyzőkönyvében, de nem volt ott a küldöttgyűlésen.

A Jüttner Csaba által vezetett vizsgálat korábban megállapította, hogy négy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei küldött nem vett részt a márciusi küldöttgyűlés egyik napján sem, de a jelenléti íven az ő nevük mellett is szerepeltek aláírások.

Pénteken Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter bejelentette: felfüggeszti tagságát az SZDSZ ügyvivői testületében (üt), amíg a testület nem talál politikai megoldást a tavalyi tisztújító küldöttgyűléskor történt visszaélések után kialakult helyzetre.

A tárcavezetőhöz hasonlóan felfüggesztette üt-tagságát Béki Gabriella, John Emese és Szent-Iványi István is.

Szent-Iványi István az InfoRádiónak nyilatkozva úgy vélte: a szabálytalanságok után az ügyvivői testületnek mindenképp állást kellett volna foglalnia a rendkívüli tisztújító küldöttgyűlés szükségességéről.

A párt elnöke a négy ügyvivő lépésével összefüggésben közölte: Fodor Gábor és támogatói szükségtelenül vállalták T. Asztalos Ildikó (a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke) helyett a politikai felelősséget.

A liberális párt országos tanácsa április 5-én dönt a tisztújító küldöttgyűlés esetleges összehívásáról.

Hanganyag: Nagy Tamás