Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szijjártó: A leminősítés az elhibázott kormányzati intézkedések következménye

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz szóvivője szerint a Standard&Poor\'s a kormány teljesítménye miatt rontotta le Magyarország adóskockázati besorolását. Szijjártó Péter az InfoRádiónak azt mondta: a jelentés az okok között az adócsökkentési tervek rossz időzítését, a vártnál gyengébben teljesítő gazdaságot és a világos stabilizációs kilátások hiányát sorolta fel.

A kormány képtelen elfogadni az emberek akaratát, és semmibe veszi azt - jelentette ki a Fidesz szóvivője, hozzátéve: a március 9-i népszavazások az emberek nemet mondtak az elmúlt két esztendő hazug politikájára, és kifejezték, hogy rossz az az irány, amelybe a kabinet - a társadalmi szerződéseket megszegve - visz.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a kormányzat alkalmatlansága és folyamatos hazudozása miatt Magyarország a régió éllovasából a kontinens sereghajtóivá vált.

A politikus szerint az amerikai hitelminősítő intézet, a Standard&Poor's jelentése világossá teszi, hogy Magyarország adóskockázati besorolását a kormányzati alkalmatlanság és az elhibázott kormányzati intézkedések miatt rontotta le.

A Fidesz szóvivője közölte: a jelentés a leminősítés okai között az adócsökkentési tervek bejelentésének rossz időzítését, az elvárhatónál gyengébben teljesítő gazdaságot, és a világos stabilizációs kilátások hiányát említette. Mindhárom indok a kormányzat alkalmatlanságára utal - tette hozzá.

Szijjártó Péter arról, hogy Hiller István oktatási és kulturális miniszter bejelentette, megerősítik az állami szerepvállalást a felsőoktatásban, s az elkövetkező években emelkedik a terület támogatása, azt mondta: nagyon örülnek a hírnek, ám a kormány szavai és tettei eddig nem sok kapcsolatot mutattak egymással.

Minden egyes forrásemelésről szóló hírt az adott ágazat rendelkezésére bocsátott pénzek csökkentése követte - jelentette ki az ellenzéki politikus.

Hanganyag: Németh Zoltán