Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kökény: Gondolkodunk a pénztártörvény átalakításán

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Gondolkoznak az egészségbiztosítási törvény átalakításáról a szocialista frakcióban - ismerte el az InfoRádiónak Kökény Mihály, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának MSZP-s elnöke. Hozzátette: egyelőre nem született megállapodás arról, hogy eltérnek-e a területi egészségpénztárak kialakításának eredetileg meghatározott menetrendjétől.

Kökény Mihály szerint a szocialista frakció többsége nem akarja visszavonni az egészségpénztárakról szóló törvényt, bizonyos módosításokon azonban gondolkodnak.

Ilyen például az, hogy megtartanák a területi felosztást, a pénztárakba azonban nem vonnák be a magántőkét. Hozzátette: tudni kellene például azt, hogy a magánbefektetők hajlandók-e kisebbségi tulajdonosként beszállni a pénztárak működtetésébe és pénzt fektetni az egészségügybe.

A politikus szerint, ha nincs is magánbefektető, egy decentralizált szolgáltatásszervezés sokat javíthat az egészségügy hatékonyságán. Emlékeztetett arra, hogy a szocialisták eredeti javaslatai között ez is szerepelt.

Arra a kérdésre, hogy a szocialisták át vennék-e az egészségügyi tárca irányítását a szabad demokrata Horváth Ágnestől, Kökény Mihály azt felelte: ezzel a kérdéssel egyelőre nem foglalkozik, csak azzal, milyen változtatásokra van szükség a jövőben.

Hanganyag: Sigmond Árpád