eur:
393.83
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Medveczky Ádámé az alternatív Kossuth-díj

Medveczky Ádám karmesternek, a Magyar Állami Operaház tagjának ítélték az idén az alternatív Kossuth-díjat; az elismerést hétfőn vette át Budapesten a Liszt-díjas érdemes művész.

Földváry Györgyi, a díjat alapító Alternatív Magyar Művészeti Díj Alapítvány egyik létrehozója az ünnepségen hangsúlyozta: a kitüntetés egyik célja a művészet támogatása, és vállalt szempontja, hogy olyan személyiség kapja, aki valamilyen, általában politikai szempont miatt kimaradt a mindenkori kormány elismeréseiből.

Medveczky Ádám azt mondta: büszke a kitüntetésre. Hozzátette: nincs oka panaszra, komoly feladat hárul rá a Győri Filharmonikus Zenekar művészeti igazgatójaként, emellett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem három tanszakán is tanít.

Az alternatív Kossuth-díjat Balogh Gyula vállalkozó, Vaja község egykori polgármestere és Földváry Györgyi hozta létre; az elismerést az Alternatív Magyar Művészeti Díj Alapítvány kuratóriuma ítéli oda, amelyet öt, állami Kossuth-díjjal kitüntetett művész alkot.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×