eur:
395.93
usd:
366.9
bux:
65646.69
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Rendzavarás nélkül zajlott a múzeumkerti ünnepség

Rendzavarás nélkül, méltóságteljesen zajlott le a múzeumkerti ünnepi program, ami a biztonsági rendszernek köszönhető - mondta el Juhász Gábor államtitkár, a nemzeti ünnep idejére felállított operatív törzs irányítója.

Hangsúlyozta: a Múzeumkertnél is bebizonyosodott, hogy akik meg akarták zavarni a rendezvényt, azok nem vállalták, hogy átessenek az átvizsgáláson az ellenőrző pontokon.

Juhász Gábor elmondta, hogy a rendőrség kordonokon belülről előállított egy kiskorú fiút, akinél hosszú pengéjű kést találtak.

A Nemzeti Múzeumhoz vezető utcákat és utakat kordonokkal zárta el a rendőrség, a Múzeumkerthez csak az Astoria és a Kálvin tér felől, a felállított beléptető kapukon keresztül lehetett bejutni.

Kisebb szóváltások alakultak ki akkor, amikor az ünnepségre tartóktól elvették az italos palackokat, az egy méternél hosszabb zászlórudakat.

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×