eur:
395.07
usd:
370.86
bux:
65115.92
2024. április 19. péntek Emma

Megkezdődött a Fidesz nagygyűlése, a szervezők provokátoroktól tartanak

A Himnusz és a Székely Himnusz eléneklésével kezdődött meg a Fidesz március 15-i nagygyűlése az Erzsébet híd pesti hídfőjénél. A színpadon "Az önbecsülés napja - Igen! Magyarország győzött!" felirat látható, a középre elhelyezett mikrofonállvány körül kokárdát viselő fiatalok ülnek. Az ünnepségen beszédet mond Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, Kósa Lajos alelnök, Jókai Anna Kossuth-díjas író és Elmar Brok német EP-képviselő.

A Puskin moziig álló tömegben többen nemzetiszínű és árpádsávos zászlókat lengetnek. A magasba tartott táblák szerint érkeztek résztvevők Szegedről, Debrecenből, Békéssámsonról, Tiszafüredről, Soltról, és a Székelyföldről is. A BRFK szóvivője, Tafferner Éva az MTI megkeresésére azt mondta, hogy a rendezvény helyszínén 20-25 ezren férnek el.

Rákay Philip műsorvezető az ünnepség elején arra figyelmeztette az embereket, hogy lehetnek közöttük provokátorok, mert "a végjátékát játszó ripacsnak" az érdeke az, hogy "történjen valami".

Orbán Viktor Fidesz-elnök beszédét az InfoRádió élőben közvetíti.

A nagygyűlés helyszínétől nem messze tartja utcai rendezvényét a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Magyar Gárda. Az eseményen eddig több mint ezren gyűltek össze.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×