eur:
393.3
usd:
367.53
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Ismét lezárják a Kossuth teret

Szombat délután lezárják a Kossuth teret, emellett a Blaha Lujza téren is lezárásokra, fokozott ellenőrzésekre kell számítani - derül ki a rendőrség honlapján közzétett közleményekből.

A Kossuth teret délután négy órától zárják le teljesen, a budapesti rendőrfőkapitány - indoklása szerint - a Parlament biztonságának, épségének megvédése érdekében döntött így.

Az intézkedésről közölt tájékoztató kitér arra is, hogy a március 15-ei évfordulón a fővárosban mintegy 200 rendezvényt tartanak, amelyeken több ezer ember vesz részt. Mint írják, a tavaly szeptember 17-én a Kossuth téren megtartott demonstráció során a Parlament épületéből távozó képviselőket inzultusok érték.

Március 15-én több olyan személy, illetve szervezet jelentett be demonstrációt a Parlament közvetlen környezetében, amelyek "több korábbi rendezvényén - a békés jelleg elvesztése miatt - rendőri intézkedés, illetve rendőri művelet vált szükségessé".

Fokozott ellenőrzés a Blaha Lujza térnél

A hasonló esetek megakadályozása, valamint a rendőri intézkedések és kényszerítő eszközök tömeges alkalmazásának elkerülése érdekében döntött a rendőrfőkapitány a lezárás mellett.

Fokozott ellenőrzésekre kell számítani a Blaha Lujza téren, amelynek környékén kora délutántól kordonnal zártak le több utcasarkot, illetve útszakaszt, és több környékbeli kereszteződésben is ellenőriznek.

Mint írják, a fokozott ellenőrzések során figyelemmel kísérik a rendezvényre érkezőket és megakadályozzák az esetleges jogsértések kialakulását. Ennek keretében szúrópróbaszerűen igazoltatnak, átvizsgálják a ruházatot, a csomagokat.

A lezárások várhatóan vasárnap reggelig, illetve a "szükséges ideig" tartanak majd - tartalmazzák a közlemények.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódik az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×