eur:
393.12
usd:
367.24
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Gond van a HÉV-ekkel

Gond van a HÉV-ekkel - állítják az agglomerációs települések. Szűcs Lajos, a Pest Megyei Önkormányzat elnöke az InfoRádióban azt mondta: a megfelelő működés érdekében az önkormányzatok többet vállalnának mint most, akár résztulajdonosként is.

A három HÉV vonalán lévő 16 agglomerációs település vezetői szerint egyre csak romlik a helyi érdekű vasút színvonala. A Pest Megyei Önkormányzat elnöke szerint a járatok lassúak, a szolgáltatás minősége romlik, a vonatok egyre ritkábban indulnak, és mindez egyre nagyobb költséget jelent az utazóknak.

Szűcs Lajos hozzátette: a települések szívesen lennének résztulajdonosai a HÉV-nek, hiszen a megállók náluk vannak, a vonalak rajtuk keresztül haladnak át.

A tárgyalás az agglomerációs településekkel valószínűleg nem várat sokat magára. Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes szerint az InfoRádióban azt mondta: a BKV nagyjából 6 milliárd forintos hiánya annak is köszönhető, hogy a Budapest környéki települések nem vesznek részt a közlekedési vállalat finanszírozásában, holott használják annak járatait.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×