eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Szolgálati visszaéléssel vádolják a volt budapesti rendőrfőkapitányt

Szolgálati visszaéléssel vádolja a Budapesti Katonai Ügyészség Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitányt. Hegedűs Antal, a hivatal vezetője elmondta, Gergényi Péter mellett egy másik volt vezető beosztású rendőr ellen is vádat emeltek.

Korábban az ügyészség három volt rendőri-vezető ügyében folytatott nyomozást szolgálati visszaélés gyanúja miatt, most azonban csak Gergényi Péter, volt budapesti rendőrfőkapitány, és egy másik volt vezető beosztású rendőr ellen emelt vádat - mondta az InfoRádiónak a Budapesti Katonai Ügyészség vezetője.

"Gergényi úr ellen hat rendbeli szolgálati visszaélés vétsége miatt, a vádlott-társa ellen pedig egy rendbeli bűnsegédként elkövetett szolgálati visszaélés vétsége miatt emeltünk vádat. Nyomozást folytattunk még egy volt rendőri-vezető ügyében, akivel szemben bizonyítottság hiányában megszüntettük a nyomozást" - jelentette ki Hegedűs Antal.

A szolgálati visszaélés azt jelenti, hogy az ügyészség szerint a rendőrök visszaéltek szolgálati helyzetükkel, és ezzel egy másik rendőrnek jogtalan hátrányt okoztak.

Sajtóhírek szerint Gergényi Péter ellen a többi között azért indult eljárás, mert menesztése előtt lefokozta egy akciócsoport főtörzszászlósát, és áthelyezte fogdaőrnek.

A rendőr, akit korábban leszerelni is megpróbáltak, hét másik rendőrrel együtt jelentette fel Gergényi Pétert. A volt budapesti rendőrfőkapitány ellen augusztus végén fegyelmi eljárást is indított az Országos Rendőrfőkapitány, mert Gergényi Péter nem a szabályoknak megfelelően kötött szerződést a BRFK nevében. Emiatt a volt főrendőr figyelmeztetésben részesült.

Gergényi Péter szolgálati viszonya egyébként szeptember végén szűnt meg. Posztjáról az úgynevezett Zsanett-ügy, illetve azt követően kirobbant, a rendőrséget érintő korrupciós esetek miatt kellett távoznia.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×