eur:
394.44
usd:
370.58
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Húszéves gyilkossági ügyeket porol le a rendőrség

Több mint kétszáz, húsz évvel ezelőtt történt gyilkossági ügyet vesz elő újra a rendőrség. A nyomozók abban bíznak, hogy az idő elteltével a szemtanúk bátrabban szólalnak meg.

Akár névtelenül is jelentkezhetnek a rendőrség ingyenesen hívható, zöldszámán azok, akiknek információjuk van egy olyan gyilkosságról, amelyet a hatóságok eddig nem tudtak felderíteni.

Az éjszakai életből is jól ismert Prisztás Józsefet 1996. november 1-jén, Budapest III. kerületében ölte meg egy bérgyilkos, aki kerékpáron követte a vállalkozót. A tettes és a megbízó azóta is ismeretlen. Fenyő Jánost, a VICO médiavállalkozás tulajdonosát 1998-ban, napközben, Budapest belvárosában, a Margit utcában ölte meg egy bérgyilkos, akinek személyét és felbujtójának kilétét azóta sem nyomozta ki a rendőrség vagy az ügyészség. Csak néhány a nagy leszámolások közül, amelyeket eddig nem tudott kinyomozni a rendőrség.

Az ilyen ügyek azonban a felderítetlen emberölési ügynek a töredékét teszik ki. Az elmúlt húsz évben nagyjából 220 gyilkossági ügyet nem tudott lezárni a hatóság - mondta az InfoRádióban Kovács Lajos ezredes.

A legtöbbet nyereségvágyból vagy indulatból követték el, leggyakrabban idős vidéki emberek ellen, akiket az otthonaikban öltek meg.

Többeket azonban a nyílt utcán gyilkoltak meg, a közterületi emberölések leggyakoribb áldozatai a taxisok és a prostituáltak.

Kovács Lajos elképzelhetőnek tartja, hogy sok év eltelte után az egykori cinkostársak feladják egymást, mert az eset óta jelentősen megváltozott a viszonyuk, így nem félnek a következményektől.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×